Specijalne ponude
contactToggle Kontakt

Pomoć u slučaju prirodnih nepogoda i katastrofa

Ljekarii bez granica, Crveni krst i druge nevladine organizacije (NGO) vjeruju dokazanom kvalitetu naših kancelarijskih i stambenih kontejnera - takođe i na najudaljenijim područjima kao što su na primjer Haiti, Pakistan ili Jugoistočna Azija.

U slučaju prirodnih nepogoda i humanitarnih katastrofa važan je svaki sat. Upravo zato činimo sve što je u našoj moći kako bismo Vam na najbrži način pomogli, npr. konceptom za pokretne bolnice. Naša podrška seže od planiranja preko transporta, montaže od strane naših timova pa sve do demontaže namjenskih prostornih rješenja. Imamo višedecenijsko iskustvo u zemlji i inostranstvu u području uređenja mobilnih centrala za pomoć žrtvama i pružaocima pomoći.

Zahvaljujući najamnoj floti u čitavoj Evropi s više od 30.000 prostornih modula i uskoj saradnji s pouzdanim prijevozničkim partnerima (između ostalog LKW WALTER) pružamo Vam brzu podršku. Isporuka prostornih sistema CONTAINEX u izvedbi Transpack omogućuje povoljne mogućnosti transporta uz uštedu prostora, npr.: i avionom ili brodom u prekomorskim kontejnerima. Ovaj sistem koji štedi troškove i omogućava transport do deset komada kancelarijskih i stambenih kontejnera od 20' sa zidnim elementima na samo jednom kamionu. Pri projekatima na više kontinenata možemo kontejnere Transpack u specijalnoj izvedbi sigurno pakovati u brodske kontejnere te ih poslati avionom ili brodom.

Vaše prednosti

  • Brza i jednostavna montaža od strane zaposlenika na licu mjesta
  • Visoka fleksibilnost zahvaljujući izmjenjivim zidnim elementima
  • Visokokvalitetna izolacija za područje vruće i hladne klime
  • Jednostavan transport i ponovno postavljanje na drugoj lokaciji
  • Brzo dostupno
  • Višedecenijsko iskustvo

Preuzimanje

Listaj PDF Veličina
Prospekt Kampovi, smještaji, društvene prostorije i građevinski uredi 3,63 MB
Prospekt kancelarijski, sanitarni i toaletni kontejneri / kontejnerski sklopovi 5,24 MB
Prospekt skladišni i brodski kontejneri 5,45 MB

Primjer konfiguracije

Zavisno od prirodne katastrofe možemo Vam pomoći s unaprijed definiranim primjerima projekata i tako Vam uštedjeti dragocjeno vrijeme. Tako će u saradnji sa Vama nastati konfigurirane prostorne jedinice za individualne potrebe.

Naše proizvode nabavlja i UN (Ujedinjene nacije), čime naši proizvodi uveliko doprinose očuvanju mira u mnogim zemljama. Prostorne mogućnosti sežu od mobilnih bolnica, prostorija za preglede i liječenje, apoteka pa sve do spavaonica za žrtve i pružaoce pomoći. Ostale namjene su na primjer kontrole pristupa, sigurnosne ograde ili smještaji za ekipe za vojnike, teretane, u skladu sa standardom na koji ste navikli u domovini. Brzo pripremanje prostornih rješenja obuhvata i sanitarne jedinice za invalide sa svježom vodom i mogućnošću skladištenja alata i materijala.

Tako nastali objekti se mogu neograničeno proširivati i naknadno upotrebljavati u razne svrhe. Dopustite da Vas inspiriraju naši primjeri konfiguracija pa da i sami steknete utisak o fleksibilnosti naših prostornih modula.

Ovdje možete pogledati neke primjere konfiguracije za slučaj upotrebe za humanitarnu pomoć i prirodne katastrofe

Odgovarajući proizvodi

Za upotrebu u području humanitarne pomoći i prirodnih katastrofa prikladni su naši kancelarijski i stambeni kontejneri koji u kombinaciji sa sanitarnim kontejnerima i brojnim mogućnostima opremanja omogućavaju optimalno usklađivanje s individualnim potrebama.
Kancelarijski kontejner

Kancelarijski i stambeni kontejneri s brojnim mogućnostima opremanja za trenutnu primjenu.

Sanitarni kontejner

Sanitarna rješenja za invalide sa svježom vodom i kompletnom opremom za Vaš projekt.

Mogućnosti opremanja

Zahvaljujući našim fleksibilnim i lako zamjenjivim zidnim elementima kao i kratkoročnoj dostupnosti svih potrebnih rezervnih dijelova prostorije se mogu naknadno brzo i jednostavno preurediti.

Mobilni prostorni sistemi za slučajeve humanitarne pomoći i prirodne katastrofe sadrže najmodernije varijante izolacije, uređaje za grijanje i klimatizaciju s brojnom dodatnom opremom. U to spadaju specijalne kuhinje, praonice i zahodi, ali i rasvjeta, akustični stropovi, trostruko ostakljenje ili sigurnosni paketi.
Naša oprema tako omogućava podizanje dobro osmišljenih kampova koji omogućavaju najbolji mogući komfor za žrtve i pružaoce pomoći.

Ovdje možete pogledati neke mogućnosti opremanja za upotrebu u slučaju humanitarne pomoći i prirodne katastrofe:

Opcije financiranja

Kontejneri firme CONTAINEX mogu se u zavisnosti od trajanja postavljanja i budžeta kupiti, iznajmiti kao i uzeti na leasing. Posavjetujte se naobavezno s našim saradnicima o napovoljnijim mogućnostima financiranja za Vas tako što ćete ispuniti kontaktni formular.

Reference

Ljekari bez granica, Pakistan
Ljekari bez granica, Pakistan
Poplava u Aziji
Poplava u Aziji
Humanitarna akcija
Ostale reference

Želite realizirati sličan projekt?

Rado ćemo Vam pružiti savjet lično na licu mjesta, telefonom ili putem e-pošte ili ćemo Vam pokazati prednosti mobilnih prostornih rješenja u jednom od naših pokaznih sklopova.

Ispunite jednostavno naš neobavezujući kontaktni formular, a jedan od naših kompetentnih savjetnika će Vam se javiti u roku samo jednog radnog dana. Radujemo sa Vašoj poruci!

Moji podaci

Oslovljavanje *
Ime / Prezime *
Preduzeće:
Ulica
Poštanski broj / Mjesto *
Zemlja *
Telefon *
+43
E-pošta *

Napomene
Učitavanje datoteka
Odaberite datoteku za učitavanje ili povucite datoteku i ovdje je odložite: Dopušteni su samo sljedeći formati datoteka: jpg,jpeg,gif,txt,tiff,tif,png,pdf,doc,docx,xls,xlsx,dwg,dxf,bmp,rtf,rar,zip
Captcha *
CAPTCHA code image
Change the code
* Obavezno polje Postoji mogućnost da CONTAINEX Container-Handelsgesellschaft m.b.H dostavljene podatke u cilju obrade naloga proslijedi odabranom trgovačkom partneru. On Vas može kontaktirati vezano za navedenu svrhu. Detalje o postupanju s Vašim ličnim podacima možete pogledati u našoj Izjavi o zaštiti ličnih podataka.
GREEN technology
GREEN technology Zagarantovani standardi kvaliteta i ekološki standardi prema kojima se vrši odabir isporuke, kupovina materijala, proizvodnja i kontrola kvaliteta.
Kontakt

Vaš kontakt za:

>

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo Vam omogućili najbolje moguće korisničko iskustvo. Klikom na "Prihvati" prihvatate korištenje kolačića. Ako određene kolačiće želite isključiti, kliknite na ovdje. Dodatne informacije o našem postupanju s Vašim podacima ćete naći u našim uslovima korištenja i Napomenama o zaštiti podataka.

Prihvati